Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Χαρακτήρας - Εκπαίδευση - Γάμος & Ηθική


"Ο χαρακτήρας όπως φαίνεται στο σώμα και τη γονικότητα. Με σημειώσεις για την εκπαίδευση, το γάμο, την αλλαγή του χαρακτήρα και την ηθική"

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Τα συμπεράσματα που παρουσιάζονται στις επόμενες σελίδες δεν προσποιούνται  πως θα εξηγήσουν την έκταση και το βάθος ενός χαρακτήρα' δεν επιχειρούν να ισχυριστούν ότι είναι σύστημα · απλώς στοχεύουν στη εγκαθίδρυση μερικών αληθειών και στο να τις δηλώσουν σε μη τεχνική γλώσσα. Όμως πίστευαν ότι αυτές οι αλήθειες είναι σημαντικές και ότι επηρεάζουν ένα μεγάλο  εύρος χαρακτήρων σε κάθε άνθρωπο.
Ο χαρακτήρας δεν είναι μια τυχαία συλλογή από διάφορα θραύσματα  στοιχείων: τα αντικείμενά του τείνουν να ομαδοποιούνται σε περισσότερο ή λιγότερο ομοιόμορφες  συστάδες. Για παράδειγμα, στον πιο παθιασμένο χαρακτήρα, εκεί είναι ένα σύμπλεγμα, στον λιγότερο παθιασμένο ένα άλλο' αν και η αντίθεση μεταξύ των δύο δεν είναι απαραίτητα κάτι εντυπωσιακό. Μια προσπάθεια είναι εδώ για να δείξει πόσο αληθινή είναι αυτή η αρχή του φιλτραρίσματος και,  περισσότερο από αυτό, για να δείξει ότι ορισμένες ειδικές ομάδες στοιχείων των χαρακτήρων  σχετίζονται με ορισμένες ειδικές ομάδες των σωματικών γνωρισμάτων.
Πολλά από τα ακόλουθα κεφάλαια έχουν ξαναγραφεί και πολλά  έχουν προστεθεί, αλλά οι απόψεις και οι αρχές που περιέχουν, παραμένουν  αμετάβλητες.
Ορισμένα θέματα έχουν παραλειφθεί από κεφάλαιο σε κεφάλαιο με  την ελπίδα ότι μπορεί να εμφανιστούν πιο κατάλληλα σε άλλη στιγμή  σε συνδυασμό με άλλες έρευνες που αφορούν την κριτική  της ανθρώπινης οργάνωσης στα ανθρώπινα προβλήματα.
Μερικές από τις ιδέες, και πιθανώς από τις εκφράσεις, που δεν είναι λίγες,  έχουν εμφανιστεί σε εργασίες σε άλλες σελίδες με, ή χωρίς, το όνομα του συγγραφέα. 

Furneaux Jordan