Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Προσκαλούνται άνθρωποι με φιλότιμο


Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας
Φίλοι και Φίλες,
Κατορθώσαμε και φέτος με τη δική σας συμπαράσταση να φτάσουμε στον δέκατο τέταρτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου μας. Ο στόχος μας πάντα ήταν να μεγιστοποιήσουμε τη στήριξη και τη φροντίδα προς τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη. Να μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερη και ουσιαστική συμπαράσταση στις οικογένειές τους. Φέτος οι οικονομικές δυσκολίες μας κάνουν να ανησυχούμε κατά πόσο θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την κάθε είδους βοήθεια που προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Κέντρου μας.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους φίλους μας να βοηθήσουν οικονομικά για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε το Κέντρο μας. Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που τρομάζουμε με την έλλειψη χρηματικών προσφορών. Ανησυχούμε ότι δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο ενοίκιο του κτιρίου και στα λειτουργικά μας έξοδα.
Το Δ.Σ., τα παιδιά μας, οι Εθελοντές και οι Εργαζόμενοι στο Κέντρο, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, με αγάπη και υγεία.
Μυρτώ Λεμού
Πρόεδρος

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας
Πάγια επιδίωξή μας είναι η ένταξη των παιδιών μας στο σχολικό περιβάλλον, ως πρώτο βήμα για την κοινωνική τους ένταξη, ώστε να ελπίζουμε για την αυριανή ομαλή τους συνύπαρξη.
Κατά τη χρονιά που ήδη ξεκίνησε (Σεπτέμβριος 2011) εγγράψαμε 28 νέα παιδιά στα σχολεία, μοιράσαμε σχολικές τσάντες και γραφική ύλη σε 200 παιδιά, που οι οικογένειές τους αδυνατούσαν να αγοράσουν ενώ συνεχίζουν τη σχολική τους πορεία με την παρακολούθηση και την υποστήριξή μας 135 παιδιά καθώς συνεργαζόμαστε με 13 σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Καθημερινά υποστηρίζουμε τα παιδιά στη σχολική τους μελέτη, με τη βοήθεια εθελοντών, παράλληλα δε, είμαστε σε επικοινωνία με τους δασκάλους, τους διευθυντές, αλλά και με τους ίδιους τους γονείς, προσπαθώντας να τους εμπλέξουμε πιο ενεργά στον γονικό τους ρόλο και, κυρίως, να τους πείσουμε για τη σπουδαιότητα του σχολείου για το μέλλον των παιδιών τους.
Τα μικρότερα παιδιά μας, αλλά και τα μεγαλύτερα που είναι ακόμα εκτός σχολείου, τα προετοιμάζει για τη σχολική τους ζωή η εξειδικευμένη νηπιαγωγός μας.
Τα παιδιά που έρχονται καθημερινά για το μεσημεριανό γεύμα -προσφορά του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου- έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.
Προσέχουμε για την αξιοπρεπή εμφάνιση των παιδιών μας στο σχολείο ' προσφέρουμε καλά ρούχα και παπούτσια, προερχόμενα από τις προσφορές σας ' προσφέρουμε ακόμα και λούσιμο σε κάποια παιδιά που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους.
Η Κοινωνική και Νομική Υπηρεσία του Κέντρου βοήθησε τη χρονιά αυτή να διεκπεραιωθούν 2732 υποθέσεις, που αφορούσαν θέματα νομικών και γραφειοκρατικών θεμάτων. Για την περαίωση των υποθέσεων αυτών πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 3398 ενέργειες, εκ των οποίων οι 852 ήσαν τηλεφωνικές επαφές, οι 65 ήσαν συνοδείες και οι υπόλοιπες 2481 άλλες ενέργειες.
Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευγενική του χορηγία χρηματοδοτεί την επισκέπτρια υγείας του Κέντρου που απασχολήθηκε εφέτος με την πρόληψη και αντιμετώπιση θεμάτων υγείας και αφορά παιδιά και οικογένειες. Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 461 άτομα και διεκπεραιώθηκαν 1249 υποθέσεις, έγιναν 130 συνοδείες και 29 κατ' οίκον επισκέψεις, ενώ στο Κέντρο πραγματοποιήθηκαν 250 εμβολιασμοί.
Ο φορέας μας, έλαβε χορηγία από το Body Shop Foundation της Μ. Βρετανίας για την οργάνωση ετήσιου ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος σε παιδιά.
Επίσης συμμετείχε από κοινού με την ΜΚΟ 'Ρίζες' στο πρόγραμμα Speak Up στο πρόγραμμα Eurochild που είχε ως στόχο τη γνωριμία των αποκλεισμένων παιδιών με τα βασικά τους δικαιώματα.
Η εθελόντρια Ψυχικής Υγείας, οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Εθελοντές του Κέντρου και συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Bacan με ομιλία σχετικά με την Παιδική Κακοποίηση. Τέλος, 5 φοιτητές Ψυχολογίας έλαβαν υπηρεσίες εποπτείας για την πρακτική τους άσκηση στους χώρους της ΜΚΟ.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκπονήσαμε εγχειρίδιο για τη δημιουργία Κέντρων Παιδικής Φροντίδας για τους Δήμους Ξάνθης, Α. Λιοσίων, Γαστούνης και Κερατσινίου.
Τέλος, συνεργαστήκαμε με οργανώσεις που προσέφεραν στα παιδιά γιορτές, εισιτήρια και επισκέψεις σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Αρίστωνος 6-8 και Πιερίας 5 (πάροδος Κωνσταντινουπόλεως 165)
Κολωνός - Μεταξουργείο, 10441,
Τηλ. 210 5239402, FAX 2105228957
E-mail: socedact@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.supportcenter.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: κυρία Μυρτώ Λεμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: