Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Υπονόμευση > εμφύλιος πόλεμος + εξωτερική εισβολή


Μια χώρα όπως η δική μας που έχει συνηθίσει να "λειτουργεί" για δεκαετίες έξω από κανόνες οικονομικής ισορροπίας, πολιτικής ευστάθειας και κοινωνικής γαλήνης έχει "αποκτήσει" με έναν ανεξήγητο τρόπο "ανοσία" σε κάθε προσπάθεια πολιτιστικής αποσταθεροποίησης, είτε αυτή λέγεται εξευρωπαϊσμός -με την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση- είτε, τελευταία, βίαιη προσαρμογή της στο κρεβάτι του Προκρούστη που ονομάζεται παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. 
Είναι όμως τα όρια της χώρας ανεξάντλητα; Είναι οι αντοχές του λαού άπειρες; Είναι η αξιοπιστία των πολιτικών απύθμενη; Ασφαλώς και όχι!
Τα χρόνια της ασυλλόγιστης ευμάρειας με τα δανεικά των Ευρωπαίων εταίρων μας, μας έκαναν να συμπεριφερόμαστε όπως το κακομαθημένο παιδί που δεν του χαλούν χατήρι οι γονείς και οι συγγενείς, ώσπου κάποια στιγμή -τώρα- οι πρώην φίλοι έφτασαν στο σημείο να το απειλούν ότι θα το κλείσουν στη "φυλακή" ώστε να αναμορφωθεί ο χαρακτήρας του και να γίνει ένα πολύ καλό παιδί! 
Η ανελέητη φορολόγηση και τα διεθνή πολιτικά παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η γειτονική μας Τουρκία θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολύ σύντομα, ίσως ακόμα και σε διάστημα ενός έτους, σε κοινωνική έκρηξη, εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Ελλήνων αλλά και συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Αλλοδαπών (προσφύγων που θα έχουν παραμείνει στην Ελλάδα αλλά και των μουσουλμάνων της Θράκης). Οι ερχόμενες κυβερνήσεις θα έχουν διάρκεια ζωής μηνών και την πολιτική αστάθεια θα εκμεταλλευθεί η Τουρκία εισβάλλοντας με κάποια αφορμή σε νησιά μας (γίνεται λόγος για τη Λέσβο και τη Ρόδο). 
Σε αυτή την πρόβλεψη κατατείνουν εξάλλου και οι προφητείες των Κοσμά του Αιτωλού, Αγίου Παϊσίου και άλλων Όποιος δεν πιστεύει στο Θεό ας αρκεστεί στις οικονομικο-πολιτικές ερμηνείες ' το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ' η κρίση κλιμακώνεται και δεν έχει φτάσει σήμερα στο κατώτατο σημείο της, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι πολιτικοί για να μεταθέσουν στο μέλλον την κοινωνική επανάσταση.
Οι επαγγελματίες της κατασκοπείας, των ψυχολογικών επιχειρήσεων και της υπονόμευσης όπως ο παρουσιαστής του βίντεο -αν και αναφέρεται στη σχέση Η.Π.Α. - Ε.Σ.Σ.Δ.- μας αναλύουν υπομονετικά και μεθοδικά που βρισκόμασταν, που πηγαίνουμε και πότε θα φτάσουμε -αν επιβιώσουμε- πράγμα, αμφίβολο. Εμείς, ως χώρα με δυτικο-ευρωπαϊκό κοινωνικο-οικονομικό προσανατολισμό και ανατολίτικη πολιτιστική νοοτροπία, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως κανείς δε θα σεβαστεί την πολύχρονη ιστορία μας αν δεν βρεθούμε σε θέση να επιβάλλουμε τον σεβασμό, αφού, με την αναιμική εκπαίδευση και την επιλεκτική όσο και θαμπή ιστορική μας μνήμη, αδυνατούμε να τον εμπνεύσουμε. 
Θα δούμε ...
Γιώργος Χατζηαποστόλου 

Σημείωση: η ανάλυση της εικόνας του βίντεο είναι φτωχή, αλλά το περιεχόμενο της παρουσίασης μας αποζημιώνει για την υπομονή μας να το παρακολουθήσουμε.