Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο πολιτισμός είναι το κέρδος μας!

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη διάσωση του Πολιτιστικού μη Κερδοσκοπικού φορέα «Δεσμοί – Κέντρο Αρχαίου Δράματος» υπό τη διεύθυνση της Λυδίας Κονιόρδου στην προσφάτως ανακαινισμένη «Στοά» της οδού Πατησίων την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.
Το γραφείο ηθοποιών 4actors οργάνωσε την εκδήλωση για την οικονομική στήριξη του πολιτιστικού μη Κερδοσκοπικού φορέα «Δεσμοί – Κέντρο Αρχαίου Δράματος». Με αφορμή την διακοπή της επιχορήγησης και την παντελή έλλειψη στήριξης από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και τις νέες δράσεις του σημαντικού αυτού φορέα για το αρχαίο δράμα και την τέχνη, που συνεχίζονται, προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία του. Και επειδή «ό,τι κλείνει στην Ελλάδα δύσκολα ξανανοίγει», όπως αναφέρει η Λυδία Κονιόρδου, πραγματοποιήθηκε η προαναφερθείσα εκδήλωση για την οικονομική στήριξη των «ΔΕΣΜΩΝ», την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στις 9:30μμ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Στοά (Πατησίων 101 & Κοδριγκτώνος), το αγαπημένο καλλιτεχνικό στέκι, το οποίο ξανάνοιξε ανακαινισμένο και μας φιλοξενεί.
Παρευρέθηκαν όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στους «ΔΕΣΜΟΥΣ», πολλοί ηθοποιοί καθώς και σημαντικοί καλλιτέχνες από όλους τους χώρους των τεχνών.
Λίγα λόγια για τους «ΔΕΣΜΟΥΣ»:
Το «Κέντρο Αρχαίου Δράματος - Δεσμοί» είναι διεθνές, με έδρα την Αθήνα. Αντικείμενό του αποτελεί το αρχαίο δράμα και οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, θεωρητική ή πρακτική στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παρ' όλες τις δυσκολίες, συνεχίζεται το παραδοσιακό εκπαιδευτικό έργο των «Δεσμών», που απευθύνεται σε ηθοποιούς και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα τεράστιο κενό της εκπαίδευσης στη διδασκαλία και ερμηνεία του αρχαίου δράματος, καθώς και το μεταπτυχιακό όπου διδάσκει η Λ. Κονιόρδου, μαζί με τον πρόεδρο των «Δεσμών» Κώστα Γεωργουσόπουλο και τους Αποστολία Παπαδαμάκη, Σταυρούλα Σιάμου και Τάκη Φαραζή.
Επίσης, σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας διδάσκουν οι: Α. Μουτούση, Ν. Κουρής, Ν. Καραθάνος, Στ. Γουλιώτη, Γ. Γάλλος, Ακ. Καραζήσης, Κ. Ευαγγελάτου.
(Όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στους «Δεσμούς» δουλεύουν αφιλοκερδώς).
Επειδή το κέρδος είναι ο πολιτισμός για όλους μας.
Για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στο «Κέντρο Αρχαίου Δράματος – Δεσμοί», μπορούν να κάνουν κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 011-4047128972, ΚΕΠΕΑΕΔ ΔΕΣΜΟΙ.
«Κέντρο Αρχαίου Δράματος – ΔΕΣΜΟΙ»)
Πληροφορίες: 210 8839657 – 6974 515181
e-mail: info@4actors.gr