Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Αντίστροφοι χρωματικοί συμβολισμοί

 


Δύο θέματα:

Αμερικανικές εκλογές και Απαγόρευση εκδηλώσεων & πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

1. Πολιτική "Ετυμολογία"

Αμερικανικές Εκλογές: Biden - Trump: 306 - 232

Πανδημία: 240.000 νεκροί (έως τώρα στις ΗΠΑ) αλλά ο πρόεδρος που αρνείται να απέλθει από τον Λευκό Οίκο δηλώνει περήφανος: "Αυτή η διοίκηση (εννοεί την κυβέρνησή του) δεν θα επιβάλει ποτέ απαγόρευση μετακινήσεων των  πολιτών"

Γράφει το Λεξικό:

Bidden: κρυφός / trump: ατού

bidden: απαγορευμένος / Tramp: αλήτης

biten: μπερδεμένος

bitten: δαγκωμένος

(Υπάρχουν και άλλες σύνθετες λέξεις που αρχίζουν με το τραμπ-, αλλά δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό τον ψυχασθενή)

Είπε ο δημοσιογράφος του BBC World News (χθες) στην εκπομπή HARDtalk για τον Τράμπ: "...μα δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας να παραδεχθεί την ήττα του;"

Ο πρόεδρος που έχει "κατσικωθεί" στην πλάτη του αμερικανικού λαού, θεωρεί την επιμονή, απόδειξη ανδρισμού, την εμμονή, απόδειξη δύναμης, την υποτίμηση των γυναικών φυσιολογική απόληξη της κατωτερότητάς τους και την αστυνομική βία που δολοφονεί μαύρους ως νόμιμη αντίδραση της αστυνομίας στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τον νόμο και την τάξη!

2. Με αφορμή, πρόφαση αλλά κα πραγματική ανάγκη (λόγω της πανδημίας), στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα συγκρούονται σήμερα πάλι δύο νοοτροπίες η συντηρητική και η αληθινά δημοκρατική. Η πρώτη αξιοποιεί την προφανή ανάγκη του περιορισμού των μετακινήσεων για να νομιμοποιήσει μια δικτατορική πρακτική και η δεύτερη βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χαϊδέψει τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.

Για να μην πω περισσότερα, προσωπικά προτιμώ να βλέπω μια σιωπηρή πορεία ανθρώπων με μάσκες, σε διακριτές αποστάσεις μεταξύ τους να κατευθύνονται προς την Αμερικανική πρεσβεία παρά τη στρατιά των όψιμων αθλητών που χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 έστειλαν 1 εατομμύριο μηνύματα τις προηγούμενες ημέρες για να κρύψουν την ατομιή τους πονηριά και την κοινωνική τους ένδεια.

Και κάτι τελευταίο: πηγαίνουμε ολοταχώς για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για μία ή και δύο εβδομάδες μετά την 30ή Νοεμβρίου. Δεν εννοούνται Χριστούγεννα με τις εκκλησίες κλειστές, ούτε θα ανοιγοκλείνουμε τις απαγορεύσεις, ανάλογα με τον αριθμό των θυμάτων.

Έχουμε πολιτική υπεύθυνη ή έχουμε τη νοοτροπία του κουτοπόνηρου μικροέμπορου που προσαρμόζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις διαθέσεις των πελατών (εν δυνάμει ψηφοφόρων) του;

Κάντε κάτι με τα εμβόλια σύντομα.

Αν δεν ανοίξει η Αγορά το συντομότερο, θα πεθάνουμε από την πείνα.

Και αν τη νηστεία την έχω συνηθίσει, αυτό που δεν μπορώ να ανεχθώ με κανέναν τρόπο είναι να εξοργίζομαι ιδιωτικά, μόνος μου, μέσα στο σπίτι μου.

Δεν πιστεύω να χαμογελάσατε γιατί δεν θα σας το συγχωρήσω!

Υστερόγραφο:

Τα χρώματα της εικόνας αφορούν πέρα από τα αντίστοιχα των δύο κομμάτων των ΗΠΑ (γαλάζιο /Δημοκρατικοί & κόκκινο/Ρεπουμπλικανοί) και τα αντίστροφα για τα ελληνικά κόμματα (γαλάζιο/συντηρητικοί & κόκκινο/αριστεροί) ' με την κοινή τομή τους δηλαδή το μωβ, παρακαλώ να θεωρήσετε πως εκφράζονται οι νεκροί της πανδημίας στις ΗΠΑ και οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

Γιώργος Χατζηαποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: