Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Αφιερωμένο στους Άντρες
Αφιερωμένο στους ευζώνους που δεν εγκατέλειψαν το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη που βρίσκεται μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτή η ήττα των σκοτεινών σκιών που κρύβονται για να τραυματίσουν τη Δημοκρατία είναι εξαιρετικά συμβολική και τη θεωρώ σημαντικότερη από τη σύλληψη των μελών της 17Ν. Αυτοί οι τρεις άντρες -οι δύο σκοποί και ο λοχίας- είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκρηξη μιας βόμβας από πολύ κοντά και έμειναν εκεί!

Σημείωση:

Η περίεργη αυτή οργάνωση: "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς" έχει επιλέξει έως τώρα να χτυπήσει βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Όμως ο τίτλος, δεν σας θυμίζει τη διακήρυξη ενός πυρομανούς που είναι περήφανος για τη διαστροφή του και αναζητά πολιτικά ερείσματα για να τη στηρίξει; Η έννοια, πάλι της συνωμοσίας εμπεριέχει ιδεολογική ταύτιση των μελών της ομάδας αυτής που συναντάται μόνο σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες περασμένων εποχών, αλλά και διασυνδέσεις της οργάνωσης με παράκεντρα εξουσίας. Παράλληλα, οι πρόχειρες όσο και κουτοπόνηρες πρακτικές της ομάδας αυτής (χρήση χυτρών μαγειρικής, προσβολή εθνικών συμβόλων), όπως επίσης και η δήλωσή τους πως θα ειδοποιούν με λεπτομέρειες σχετικά με το τόπο και το χρόνο που θα εκραγεί μια βόμβα για να μην υπάρχουν θύματα, επειδή "αγαπούν τους Έλληνες πολίτες" αλλά όχι την κοινοβουλευτική δημοκρατία, παραπέμπουν μάλλον προς την ακροδεξιά.
Όπως ανέφεραν και τα τηλεοπτικά δελτία επιλέχθηκε η ώρα της έκρηξης να συμπέσει με το χρόνο μετάδοσης των κεντρικών ραδιοτηλεοπτικών δελτίων. Γιατί; Κάποιος "παρα-δημοσιογράφος" το σχεδίασε; Σημειώστε επίσης ότι ο Γ. Καρατζαφέρης, δεν εκμεταλλεύθηκε αμέσως -όπως θα περίμενε κανείς- το θέμα που προσφέρεται για υπερεθνική προπαγάνδα. Γιατί έχασε την ευκαιρία; Μήπως για να μην εκτεθεί;
Οπωσδήποτε η Ελλάδα έχει μέλλον και αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο -με την εξαίρεση του "Συναγερμού"- που ούτε λαϊκός είναι ούτε βέβαια ορθόδοξος (με τη θρησκευτική έννοια). Σε κάθε περίπτωση, όπως και να το κάνουμε, το ΛΑ.Ο.Σ. δεν τονίζεται στη λήγουσα γιατί δεν αποτελεί λέξη αλλά συνοθήλευμα λέξεων -σκόπιμα επιλεγμένων- που να παραπέμπουν εκεί που στοχεύει το κόμμα, δηλαδή στον αγράμματο λαό.

Γιώργος Δημητρίου Χ.

4 σχόλια:

fractal είπε...

Συμφωνώ με την παλληκαρίσια συμπεριφορά των ευζώνων.
Αλλά η ανάρτησή σου θα μπορούσε να αφιερωθεί σε άτομα όποιου φύλου με παλληκαρίσια συμπεριφορά.
Υπάρχουν

Γιωργος Χ είπε...

Καλώς το Φράκταλ
Είσαι το δεύτερo πρόσωπο (blogger)που μου επισημαίνεις να μην κάνω διακρίσεις φύλου όσον αφορά το θάρρος που δείχνουν άνθρωποι μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου.
Η διάκριση φύλου έγινε σκόπιμα με αφορμή τη στάση των παιδιών αυτών για ορισμένους γενικότερους λόγους.
1) Η γυναίκα κατακτά όλο και περισσότερα δικαιώματα στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο δικαιολογημένα γιατί έχει ικανότητες,
2) Η γυναίκα έχει αντικαταστήσει τον άντρα στο ρόλο του κυνηγού στις ερωτικές σχέσεις και αυτό θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν την συμφέρει ' ο άντρας πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος και κυρίαρχος σε μια σχέση για να χειραγωγηθεί ευκολότερα από τη γυναίκα ' οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας δεν ήταν κουτές που έκαναν τα στραβά μάτια σε διάφορες παρασπονδίες που έκαναν οι σύζυγοί τους ' άλλωστε γιατί να ανησυχήσουν -είχαν και έχουν πάντα τη διακυβέρνηση του σπιτιού,
3) οι γυναίκες καπνίστριες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια ' μέγιστη ανοησία ' μιμούνται το αντρικό πρότυπο.
Συνοπτικά:
4)Για ισότητα παλεύουν όσες γυναίκες δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ανωτερότητά τους απέναντι στους άντρες ' για παράδειγμα, μια γυναίκα που γίνεται μητέρα είναι εκ των πραγμάτων ανώτερη από έναν άντρα ως προς τη θέση και την προσφορά της στην κοινωνία.
Αλλά
Ο ρόλος του άντρα συρρικνώνεται αργά αλλά σταθερά, ειδικά ο ανεκπαίδευτος άντρας και πηγαίνουμε ολοταχώς προς μια νέα μητριαρχική κοινωνία που ήδη στην επόμενη γενιά, πιστεύω πως θα είναι γεγονός.
Το ζήτημα δεν είναι η κοινωνία να αλλάξει πρωταγωνιστές αλλά οι πρωταγωνιστές των δύο φύλων να καταφέρουν να βρουν αρμονία στις σχέσεις μεταξύ τους για να μεγαλώσουν ισορροπημένα παιδιά.
Βέβαια, μετά από τόσους αιώνες ανδροκρατίας διακαιολογείται η γυναικεία αντίδραση και οι όποιες υπερβολές (κάπνισμα, ποτό, επιθετική σεξουαλικότητα κ.λπ), αλλά Ψυχραιμία Παιδιά!
Συμπερασματικά:
Η τελευταία διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που δεν έχει ακόμη εκπέσει είναι η υπεροχή του άνδρα σε μυϊκή δύναμη και η ένδειξη θάρρους. Γι' αυτό όπου τη βλέπω θα την υπογραμμίζω.
Όπως καταλάβατε, δεν θέλω να κυριαρχήσω ' παλεύω για ισότητα!

Γιωργος Χ είπε...

Ναι, Γεωργία, συμφωνούμε! Δεν είναι κακό να ξεχωρίζουμε τα αντρικά και τα γυναικεία σπορ στην εποχή μας που είναι της μόδας οι γυναικωτοί και οι αντρογυναίκες.
Ευχαριστώ που σέβεσαι τους άντρες αλλά και που κατά "τακτά χρονικά διαστήματα" τους ενημερώνεις.

Γιωργος Χ είπε...

Και κάτι που ξέχασα να γράψω γιατί το θεωρούσα αυτονόητο, χωρίς βέβαια να είναι πράγματι έτσι.
Περισσότερο πανηγύρισα για τη στάση των ευζώνων όχι γιατί η στάση τους ξεπέρασε τα ανθρώπινα μέτρα, αλλά γιατί φοβήθηκαν σαν άνθρωποι και παρόλα αυτά έμειναν.
Επίσης ανάσανα βαθιά γιατί με συμπεριφορές σαν αυτή των ευζώνων απενοχοποιείται η στρατιωτική στολή που τόσα άσχημα της επισυνάπτονται ως σύμβολο της καταπιεστικής εξουσίας από την εποχή του Μεταξά,με τους μελανοχίτωνες, την ταραγμένη εποχή της Βασιλείας και ακόμη την εποχή της Χούντας στην Ελλάδα.